Diskusprolaps

list I: Ryggen favorite Hit: 10231

Vi får ofte spørgsmål omkring diskusprolaps og brug af Novafon i den forbindelse.

Hvad er en diskus

En diskusprolaps er kort fortalt en udposning på rygsøjlens diskus-kerne. Rygsøjlen består af en række ryghvirvler, ledbånd og båndskiver, som ligger ind i mellem. En båndskive kaldes også en diskus. En diskus består af en geleagtig kerne med en bindevævsring uden om. Diskusen virker som stødpude og gør, at rygsøjlen har bevægelighed.

Diskusprolaps

Kort fortalt sker en diskusprolaps, når der kommer en udposning på den geleagtige kerne, så denne bryder gennem bindevævsringen og derved trykker bagud mod rygmarvskanalen. Tilstanden er ret smertefuld og skal tages alvorligt og behandles med omtanke.

Novafon og diskus

Du må ikke behandle med Novafon direkte på en diskusprolaps, da den øgede blodgennemstrømning kan virke meget voldsom og irritere prolapsen. Området omkring diskusprolapsen, som ofte er temmelig ømt og opspændt kan dog med fordel behandles med Novafon. Brug lydpladen rundt om området, hvor diskusprolapsen sidder. Prøv dig lidt frem, så det ikke gør ondt. Der kan eventuelt behandles på ryggen over eller under selve området, for at øge blodcirkulationen i området.

OBS! Behandling med Novafon ved en diskusprolaps skal altid foregå i samråd med lægen.

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode