Hold i nakken

list I: Nakken favorite Hit: 11767

Hvad er hold i nakken

nakke%20til%20blog.jpg

Hold i nakken er en almindelig betegnelse for nakkesmerter, som låser nakken og skuldrene i en skæv position. Tilstanden er som regel godartet og går med tiden over igen. Hvis man har vedvarende smerter, føleforstyrrelser eller problemer ned i armene, bør man konsultere sin læge.

Hvorfor opstår hold i nakken

Nakkehvirvler.jpg

Hold i nakken kan opstå ved en urolig søvn med en skæv nakkestilling. I disse tilfælde vil man typisk vågne om morgenen med en øm og låst nakke. I løbet af dagen kan tilstanden ændre sig, både til det bedre og til det værre. 

En forstækning i forbindelse med fysisk aktivitet, kan også forårsage hold i nakken. I disse tilfælde kan smerterne både komme akut, men kan også komme snigende over kortere tid. 

Ligeledes kan træk og kulde give hold i nakken.

Der kan være andre årsager, som er mindre hyppige.

Kan jeg selv gøre noget for at lindre smerterne

Man kan forsøge at slappe så meget af som muligt. Det er vigtigt, at man aflaster nakken og giver den god støtte både når man sidder og ligger. Varme eller kulde kan i nogle tilfælde hjælpe, ligesom nakkeøvelser kan løsne op. Og selvfølgelig Novafon.

Kan Novafon hjælpe

2017_11_07_NOVAFON_13748.jpg

Novafon kan lindre smerterne og hjælpe kroppens naturlige helings-process på vej. Hold i nakken er en ufarlig tilstand, som over kortere eller længere tid vil bedres. Med behandling med Novafon, vil tiden for bedring nedsættes, og kan i mange tilfælde erstatte eller supplere smertestillende medicin. Brug lydkuglen ved laveste styrke og bevæg den hen over området. Novafon kan også benyttes mens man laver fysioterapeutens strækøvelser.

Du kan se massageapparaterne her

Hvor længe varer hold i nakken

Varigheden varierer fra gang til gang. Den typiske varighed af hold i nakken er et par dage. Hvis holdet varer i en uge eller mere, bør man søge professionel hjælp.

I samme kategori

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode