Knæ

list I: Benene favorite Hit: 10039

Knæets anatomi - kort fortalt

Knæet er en af kroppens mest komplicerede led og fungerer som binder mellem skinneben og lårben. Bag knæskallen sidder den store sene, som forbinder lårbenet med skinnebenet. Derudover har knæet flere andre ledbånd, som stabiliserer knæet på kryds og tværs. Rundt om alle ledflader er der brusk, som virker som stødabsorbering, når man bevæger sig. Hvis et af knæets ledbånd beskadiges, kan det give problemer med hele knæets stabilisering, da ledbåndende tilsammen sikrer, at knoglerne bevæger sig som de skal i forhold til hinanden. Bag knæskallen sidder også to bruskskiver, som er halvmåneformede. De er knæets menisker og hjælper med at fordele belastningen på knæet over et større område, når knæet bøjes og strækkes. 

Hvordan kan Novafon hjælpe knæet?

Da knæet er et følsomt led, kan selv mindre anledninger føre til knæskader, som kan give kraftige problemer i knæet. Der kan opstå forstrækninger og overtræk i ledbåndene, der støtter knæleddet og holder det sammen på indersiden. Fører en indre ledbåndsstrækning til tryksmerte på knæets inderside, og har man en fornemmelse af at underbenet i stående stilling vil undvige, er det som regel umuligt at strække knæet helt igennem. Novafon kan føres i cirkelbevægelser eller holdes stille på siden af knæet. Hvis apparatet flyttes rundt, skal det være ganske langsomt. Det er en god ide at anvende lydkuglen rundt om knæskallen, så lydbølgerne trænger ind under knæleddet. Brug også apparatet på siden og bagsiden af knæet.

Ved korsbåndsskader, skal behandling foregå i samråd med lægen. Behandlingen foregår ved at føre apparatet rundt langs knæskallen, så lydbølgerne trænger ind og øger helingsprocessen.

I samme kategori

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode