Korsbåndsskade

list I: Sportsskader favorite Hit: 5429
Korsbånd

Korsbåndsskader er ret almindelige ved kontaktsport.

Korsbåndet består af to dele (det forreste korsbånd og det bagerste korsbånd), som er med til at stabilisere knæet sammen med knæets menisker, ledbånd og muskler.

En typisk sportsskade er brud eller overrivning af det forreste korsbånd, hvilket gør knæet ustabilt, da skinnebenet skrider fremefter i forhold til lårbenet. Skader på det bagerste korsbånd kan forekomme, men er ret sjældne i forbindelse med sport.

En korsbåndsskade kan opstå ved flere forskellige situationer, men de mest typiske er en takling eller et vrid i forbindelse med løb eller fald. 

Det anslås at 90% at korsbåndsskader sker på det forreste korsbånd og ca. 2500 personer bliver hvert år opereret for disse skader.

Hvad kan man gøre, når skaden er sket?

Når skaden er opstået bør knæet eleveres og holdes i ro. Der kan eventuelt køles med ispose. Ved korsbåndsskader bør man altid kontakte lægen. Denne kan afgøre, hvilken behandling, som er optimal i forhold til skadens omfang.

Under helingen kan man dog selv hjælpe til.

Skån dit knæ mod belastning i den første tid, og vær særligt varsom, hvis du får smerter. Knæet kan med fordel støttes med et knæbind eller en knæskinne.

Få hjælp fra Novafon

Under helingen kan man også i samråd med lægen bruge Novafon til at hjælpe helingen. Lægen bør altid være med til at vurdere, hvornår processen er så langt, at Novafon kan benyttes sikkert til helingen.

Brug lydkuglen og indstil apparatet på lav til mellem styrke. Bevæg Novafonen rundt langs knæskallen i meget langsomme strøg, så lydbølgerne trænger ind under knæskallen og øger helingsprocessen. Start med 5 minutters behandling to gange om dagen og sæt gradvis tiden op, efterhånden som knæet bliver bedre.

Knæ

Har du almindelige smerter i knæet, kan du se mere om, hvordan Novafon kan hjælpe ved at klikke her.

I samme kategori

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode