Leddegigt

list I: Gigt favorite Hit: 7296

Leddegigt (også kaldet reumatoid artrit) er en udpræget gigtsygdom, som har rod i inflammation i leddene og oftest skyldes en ændring i immunforsvaret. Der kan være flere årsager til udvikling af leddegigt, men fælles er, at det er en betændelsestilstand i leddene.

Leddegigt kan ikke helbredes, men sygdommen kan forsinkes i udvikling og lindres med effektiv behandling.

Har jeg leddegigt?

Hvem stiller diagnosen:

Symptomer på leddegigt kan være

  • Hævelse i og omkring led
  • Ledsmerter
  • Nedsat bevægelighed
  • Træthed
  • Føleforstyrrelser
  • Morgenstivhed i kroppen
  • Gigtknuder
  • Feber og vægttab

Det er typisk egen læge, som i første omgang vurderer, om der er tale om leddegigt. I mange tilfælde vil man blive henvist til en Reumatolog, som er en speciallæge i gigtsygdomme. Her vil du også få vejledning til forskellige former for behandling, der både kan være medicinsk- og alternativ.

Det er altid lægen, som vejleder om den medicinske behandling.

Alternativ behandling i forbindelse med leddegigt

Der findes flere former for alternativ behandling i forbindelse med leddegigt. Et par eksempler er

Fysioterapi

Afspænding

Meditation

Ergoterapi

Novafon

Du kan se mere om behandling af gigt på Gigtforeningens hjemmeside.

Novafon er oprindeligt udviklet til gigtsmerter

Novafon blev udviklet i 60'erne til behandling af gigtsmerter. Det er først efter 1984, hvor man startede med at lave de første kliniske forsøg, at det blev klart, at Novafon ligeledes har effekt på en lang række andre tilstande. Det er dog i væsentlig grad studierne i forbindelse med gigtsmerter fra dengang og frem til i dag, der danner baggrund for (og dokumenterer), at Novafon er medicinsk godkendt til behandling.

Hvordan bruger jeg Novafon, når jeg har gigt

Brug gerne Novafon flere gange om dagen i 4-7 minutter omkring det gigtramte led. Ved behandling på fingre og tæer, bruges lydkuglen. Ved behandling på større områder som eksemplevis skulder og nakke, er det godt at bruge lydpladen.

Novafon har en effekt på muskler og bindevæv omkring det smertende led. De fleste oplever en lindring af smerterne i forbindelse med behandling med Novafon. Det er vigtigt af bruge Novafonen hver dag for at få optimal effekt, og mange vil opleve, at stopper man behandlingen, vil man igen få ondt. 

I samme kategori

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode