Musearm

list I: Armene favorite Hit: 3927

Musearm

Hvad er en musearm?

Begrebet musearm er en bred betegnelse for overbelastning i forbindelse med arbejde, hvor muskler belastes af statiske stillinger – typisk ved mange timers arbejde foran computer. Musearm dækker over alle de symptomer, der opstår i forbindelse med gentagne belastninger af muskler, sener, ledbånd og nerver. Musearm kan give udslag i smerter både i armen, skulderen, håndleddet og ud i hånden, men kan ligeledes trække op i nakken og ned i skulderbladene.

Hvorfor opstår musearm?

Ved mange timers præcisionsarbejde foran computeren, hvor hånden er fastlåst i en skæv stilling med musen, overbelastes muskler og led. Det kan give symptomer i form af smerter i hele armen og kan både vise sig som en betændelsestilstand i musklen, i leddet eller som en nerve i klemme. Smerten kan også skyldes, at muskulaturen er spændt i lang tid ad gangen og derfor har nedsat blodcirkulation, som medfører symptomerne. Ved længerevarende arbejde med computer, holdes hånd og håndled i en stilling, der afviger fra den naturlige og normale, hvilket overbelaster armen. Det er sædvanligt, at smerterne trækker ud i fingrene, da disse også er anspændt, når man bruger mus og tastatur.

Hvordan kan jeg behandle med Novafon?

Brug lav til mellem styrke og brug Novafonen på hele armen i ca. 10 minutter. Det er vigtigt, at der behandles helt ude fra fingerspidserne og op til skulderen, da belastningen ofte sidder et andet sted, end der hvor smerten stråler ud. Du kan med fordel behandle både skulder og nakke også, da spændingerne ofte trækker op i de regioner.

Ved behandling i nakke, på skuldre og arm benyttes lydpladen. Derefter skiftes til lydkuglen, som bruges til behandling af håndled, håndflade, håndryg og fingre. Når fingrene behandles, er det en fordel at bevæge Novafonen uden om fingrene, som hvis man skulle tegne rundt om sin hånd, så alle fingerled bliver inddraget i behandlingen. Hold eventuelt Novafonen stille et øjeblik de steder, hvor smerten stråler ud.

Behandlingen gentages to gange om dagen og du kan med fordel fortsætte efter du er symptomfri, for at forebygge musearm og mindske risikoen for, at tilstanden opstår igen.

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode