Slidgigt

list I: Gigt favorite Hit: 12346

Slidgigt

Gigt

Der findes flere forskellige former for gigt, hvoraf slidgigt, også kaldet artrose, er en af de mest almindelige. Hen imod 300.000 danskere lider af slidgigt og cirka halvdelen oplyser selv ved undersøgelser, at de har stærke smerter og forskellige gener som følge af gigten.

Årsager til slidgigt

Slidgigt er en tilstand i leddene, hvor brusken langsomt fortyndes og bliver ujævn. Over tid, vil den forsvinde samtidig med, at led-kapslen bliver tykkere og danner væske, som fortykker selve leddet.  Alle kroppens led kan rammes af slidgigt, men de mest hyppige angrebne områder er hofte, knæ, tommelfinger og storetå.

Slidgigt er arveligt, men andre faktorer spiller også ind. Hård fysisk aktivitet kan forårsage slidgigt i de led, som er påvirket af aktiviteten. Ligeledes kan fysisk inaktivitet påvirke leddene, da de ikke er så stærke og lettere vrides skæve ved belastning. Forskellige sportsskader i led og knogler kan forårsage slid på et senere tidspunkt ligesom overvægt kan være en belastende faktor. Nyere forskning har ifølge Gigtforeningen vist, at mænd hyppigere får slidgigt i hofter end kvinder mens kvinder hyppigere får slidgigt i knæ og fingre end mænd.

Hvordan behandles slidgigt

Slidgigt viser sig ofte ved ømme led, smerter i og omkring leddet, stivhed og knasen eller skurren i leddet. Smerterne kan variere meget og viser sig oftest stærkest efter kroppen har været i ro. I løbet af dagen, er det normalt at smerterne mindskes, da kroppen er varmet op og leddene i bevægelse.

Slidgigt er en kronisk sygdom og kan ikke helbredes, men der kan gøres en del for at mindske generne. Ud over at følge lægens eller fysioterapeutens anvisninger, kan du lindre med kolde eller varme omslag, massage og sund kost, som styrker leddene. Her kan Novafon også hjælpe.

Novafon er et gigtapparat

Novafon er oprindeligt udviklet til lindring af gigtsmerter i 1960’erne. Den forøgede blodcirkulation i kroppen, som lydbølgerne skaber, hjælper kroppen med at transportere affaldsstoffer væk. Samtidig giver blodcirkulationen friskt blod til leddene og skaber en lindrende effekt. Mange års forskning har vist, at Novafon kan nedsætte smerterne og erfaringen tegner et billede af, at mange gigtramte nedsætter deres forbrug af smertestillende medicin betragteligt.

Der behandles på og omkring det gigtramte område 1-2 gange om dagen alt efter behov. I perioder med mindre smerter, kan Novafon ligeledes anvendes forebyggende på de følgebelastninger, som slidgigten skaber.

Brug lydkuglen på de store flader i 10-20 minutter ad gangen. Ved behandling af knæ bruges lydkuglen ved mellem styrke rundt om knæleddet i 10-15 minutter. Hold gerne apparatet stille eller før det med langsomme bevægelser, så lydbølgerne har tid til at trænge ind under knæskallen. Derefter bruges lydpladen på musklerne omkring knæet. Ved behandling af fingre og tæer bruges lydkuglen ved lav styrke i 10-15 minutter.

I samme kategori

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode