Tennisalbue

list I: Armene favorite Hit: 11206

Hvad er en Tennisalbue

En tennisalbue er en betegnelse, som bruges til at lokalisere en smerte eller overbelastning i albuen. Denne lidelse kan ramme alle, og er relateret til smerter i den udvendige side af albueleddet. Overbelastning på ydersiden af armen kan stamme fra mange forskellige typer bevægelse og være afledt af forskellige former for arbejde. Den rammer ligeledes ofte tennisspillere, hvilket er årsagen til navnet.

En tennisalbue udløser smerte i muskler og sener omkring albueleddet. Smerten udstråler som regel fra det yderste knoglefremspring i albuen og kan stråle ned på ydersiden af underarmen helt ned til håndleddet. I nogle tilfælde stråler smerten ligeledes op mod ydersiden af overarmen.

Smerten udløses som regel ved ensformige bevægelser eller høj belastning på albueleddet. Den kan føles ret smertefuld og forværres ved fysisk aktivitet. Ofte forsvinder smerten, når albuen holdes i ro og dermed ikke belastes.

Hvad er forskellen?

Tennisalbue er en fællesbetegnelse for smerter på ydersiden

Golfalbue er en fællesbetegnelse for smerter på indersiden - se blog om Golfalbue.

Musearm er en fællesbetegnelse for smerter hele vejen rundt - se blog om Musearm

Behandling med Novafon af tennisalbue

Det er vigtigt at skåne armen, så albueleddet får ro. Novafon kan hjælpe kroppen med lindring ved at øge blodcirkulationen i området. Brug lydpladen på indersiden af albuen og før den ned over armen på begge sider. Brug derefter lydpladen fra albueleddet og op over overarmen mod skulderen. En tennisalbue kræver tid, så man skal være tålmodig og behandle flere gange om dagen. Brug gerne Novafon efter smerten er væk også, så albueleddet holdes smidigt.

Med samme Tags

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode