Er Novafon medicinsk godkendt?

Ja, Novafon har den medicinske godkendelse CE MDD, som er en godkendelse som el-medicinsk apparat. Den fås kun til produkter, som har en dokumenteret effekt. Derudover har Novafon en række andre sikkerhedsgodkendelser. Dem kan du se i afsnittet om os.

Virker Novafon? Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Ja, Novafon virker. Der er gennem de sidste 50 år lavet masser af forskning på Novafons virkning i forbindelse med smertebehandling. Novafon virker på de fleste spændingssmerter og har dokumenteret effekt på en lang række forskellige områder. Er du i tvivl, om Novafon kan hjælpe dig, så kontakt venligst vores kundeservice for vejledning. Vi anbefaler altid, at man ligeledes taler med sin læge, hvis man er i tvivl om man kan bruge Novafon.

Må Novafon bruges af børn?

Ja, Novafon kan bruges af alle aldre. Lydbølgemassage er ganske uskadelig. Dog skal anvisningerne altid følges. Børn kan sagtens lære selv at behandle med Novafon. Du skal vejlede dit barn, så Novafon holdes rigtigt på kroppen og der ikke trykkes for hårdt, så lydbølgens effekt forsvinder. Ved brug til mindre børn, anbefaler vi, at en voksen udfører behandlingen.

Må Novafon bruges til dyr?

Ja, Novafon har samme gode, lindrende effekt på dyr. Det gælder uanset, om du har en ældre kat med gangbesvær, en hest med springskade eller en hund, som er blevet opereret. Novafon kan lindre smerter hos alle dyr på samme måde som ved mennesker. Er du i tvivl om brug af Novafon på dit dyr, kan du tale med vores kundeservice om vejledning.

Må man trykke hårdt med Novafon?

Nej, der skal ikke trykkes hårdt. Ved for hårdt tryk, nedsættes lydbølge-effekten og man får ikke den ønskede virkning. Der er ligeledes stor risiko for at beskadige apparatet, hvis der trykkes hårdt. Novafon skal hvile på kroppen og kun trykkes med apparatets egen vægt. Hele lydpladen skal være dækket, for at lydbølgerne trænger i dybden og spreder sig. Ved steder på kroppen, hvor lydpladen ikke kan dække, bruges den medfølgende lydkugle, som skrues på apparatet som beskrevet i vejledningen.

Hvornår må jeg IKKE bruge Novafon (kontraindikationer)?

Novafonbehandling er ikke tilladt ved:

 • Åbne sår/eksem på slimhinder
 • Arteriosklerose (åreforkalkning)
 • Aktuelle episoder med epilepsi
 • Graviditet
 • Metalliske implantater
 • Pacemaker
 • Tromboser (blodpropper)
 • Hjernepacemaker
 • Hjerterytmeforstyrrelser
 • Tumorer

Jeg kan ikke mærke så meget, når jeg masserer. Er det rigtigt?

Ja, Novafon føles som en svag behagelig vibration. Lydbølgerne gør ikke ondt, men trænger blidt i dybden og gør deres arbejde, stort set smertefrit. Hvis det gør ondt, kan behandlingstiden nedsættes og der behandles flere gange om dagen. Drik gerne et stort glas vand efter behandlingen.

Hmm, jeg har stadig ondt efter behandling?

Novafon virker, men det kræver hyppigt brug og en smule tålmodighed. Ved nye skader, som behandles med det samme, vil der være hurtig effekt. Ved gamle skader, tager det noget tid for Novadfon at løsne op for smerterne. Nogle oplever, at det gør mere ondt et par dage før effekten sætter ind, og smerterne bliver midre. Det er helt normalt. Er smerteforøgelsen vedvarende og fortsætter, eller det gør meget ondt, skal du stoppe behandlingen og få vejledning. Er du i tvivl, kan du kontakte os for vejledning eller tale med din læge.

Min Novafon lyder underlig og larmer meget?

Vær opmærksom på, at du ikke trykker for hård under behandling. Det nedsætter lydbølgernes effekt og ødelægger membranen i apparatet. Tjek også, at dit lydhoved er skruet ordentlig fast. Det kan nogengange løsne sig en smule ved længerevarende behandling. Pas på med ikke at overspænde det.

Min Novafon bliver meget varm. Er der noget galt?

Nej, Novafon bliver varmt under behandling. Det er motorens varmeudvikling, som breder sig til apparatet. Brug Novafon i max. 20 minutter ad gangen og lad det derefter hvile i ca. et kvarter eller til det er kølet igen. Derefter er det klar til ny brug. Husk at tage apparatet ud af kontakten, når det ikke benyttes, så transformeren ikke er varm hele tiden. Der må ikke sættes tape eller lignende på transformeren, da den så ikke kan komme af med varmen. For at beskytte apparatet, anbefales det, at man bruger en forlængerledning.

Må man bruge creme og salve sammen med Novafon?

Nej. Der må ikke påføres creme eller salve inden brug af Novafon. Cremen beskadiger apparatets membran og kan trænge ind i akslen. Garantien dækker ikke, hvis uheldet er ude, når der er anvendt creme på Novafon. Novafon skal altid bruges på tør og ren hud. Hvis man vil have apparatet til at bevæge sig lidt lettere på huden, kan man benytte Novafon ovenpå et tyndt bomuldsklæde. Salve og creme må gerne påføres efter behandling.

Hvordan bruger jeg Novafon?

Der er flere muligheder for at yderligere informationer om, hvordan du bruger Novafon:

 • Du kan læse vores blog, som du finder via dette link
 • Se vores instruktionsvideoer i blogs eller på vores youtube kanal Novafon, som du finder ved at klikke her
 • Du kan læse brugervejledningen ved at Trykke her.
 • Du er altid velkommen til at ringe til os på 7022 1404 og få yderligere vejledning i brugen af Novafon.

Hvad gør jeg, hvis jeg er i tvivl om jeg bruger mit apparat rigtigt?

Man kan bruge Novafon til rigtig mange ting. Hvis du er i tvivl om du bruger apparatet rigtigt, eller har spørgsmål til, om du kan behandle en bestemt tilstand, skal du bare kontakte os. Du er altid velkommen til at ringe på 70221404 og få en snak om Novafon. Dette gælder både før og efter dit køb.

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode