Forbedret funktionalitet og motorstyring med NOVAFON.


Målrettet lokal vibrotaktil stimulering stimulerer det sensomotoriske system inden for ortopædi og neurologi. NOVAFON kan bidrage til at regulere muskelspændinger, fremme opfattelse og forbedre bevægelsessekvenser. Dette resulterer i et øget bevægelsesområde og forbedret funktionel aktivering. De dybe vibrationer stimulerer muskler og nerver forsigtigt men effektivt. De kan således anvendes som medicinske hjælpemidler til behandling af en lang række fysioterapeutiske indikationer. Kliniske undersøgelser har vist en betydelig merværdi og varige terapeutiske virkninger ved behandling af spasticitet og muskuloskeletale smerter.

 

EKSEMPLER PÅ BRUG AF NOVAFON I FYSIOTERAPIEN

 

Spasticitet

EKSEMPEL:Hemiparesis 
MÅL: Forbedring af gangen

Lokal vibrationsterapi anvendes til behandling af spasticitet som en lægemiddelfri metode til regulering af muskeltonen. Resultater fra reduktionen i spasticitet forårsaget af vibrationerne omfatter en forbedret gang og en forbedret grebfunktion. Stimuleringen af ​​det sensormotoriske system fører til en forbedring af bevægelsessekvenser og i opfattelsen af ​​den berørte del af kroppen. Dette gælder for patienter med slagtilfælde, traumatisk hjerneskade eller multipel sklerose samt børn med cerebral parese. 

 

CITATER OG STUDIER

"Vibrationsterapi udgør en ikke-farmakologisk form for behandling til bekæmpelse af spasticitet. I forbindelse med fysioterapi kan det påvises at reducere spasticiteten betydeligt". Casale et al. 2014. Lokaliseret 100 Hz vibration forbedrer funktionen og reducerer spasticitet i øvre lemmer: dobbeltblind kontrolleret undersøgelse. European Journal of Physical and Rehabilitation Medicine. Eur J Phys Rehabil Med. 50 (5): 495-504.

Terapeutisk anvendelse af perifer muskelvibration viste sig at reducere spasticitet med en samtidig forbedring i funktionaliteten. Patientens opfattelse af den berørte ekstremitet blev forøget. Uafhængig af ætiologien af ​​den underliggende neurologiske patologi reducerer vibrationsterapi spasticitet, fremmer motoraktivitet og motorisk læring inden for en funktionel aktivitet. | Murillo et al. 2014. Fokal vibration i neurorehabilitering. Eur J Phys Rehabil Med. 50 (2): 231-42.

"Der er fire grundlæggende anvendelsesområder for lokal vibrationsterapi i neurorehabilitering, uanset den respektive neurologiske patologi:

Caliandro et al. 2012. Focal muskelvibration i behandlingen af ​​øvre lemmer spasticitet: en pilot randomiseret kontrolleret undersøgelse hos patienter med kronisk slagtilfælde. Arch Phys Med Rehabil. 93 (9): 1656-1661.

Noma et al. 2012. Anti-spastiske virkninger af direkte påføring af vibrerende stimuli til spastiske muskler af hæmeplegiske lemmer hos post-stroke patienter: et proof-of-principle studie. J Rehabil Med. 44 (4): 325-30.

Mandic et al. 2012. Kinematisk analyse af bevægelser i øvre ende efter segmentering af muskelvibrationsterapi. Gait & Posture. 35: S21 - S22.

Liepert & Binder 2010. Vibrationsinducerede virkninger hos patienter med slagtilfælde med spastisk hemiparesis - en pilotundersøgelse. Gendan Neurol Neurosci. 28 (6): 729-35.

Paoloni et al. 2014 Segmentmuskelvibration ændrer muskelaktivering under opnåelse af kronisk slagtilfælde: En pilotundersøgelse. Neurorehabilitering. 35 (3): 405-14.

Marconi et al 2011. Langtidsvirkninger på kortikal excitabilitet og motorisk genopretning induceret ved gentagen muskelvibration hos kroniske slagtilfælde patienter. Neurorehabil Neural Reparation.  Jan; 25 (1): 48-60

Tavernese m.fl. 2013. Segmental muskelvibration forbedrer nå bevægelse hos patienter med kronisk slagtilfælde. En randomiseret kontrolleret undersøgelse. Neurorehabilitering. 32 (3): 591-9.

Celletti & Camerota 2011. Foreløbige tegn på fokal muskel vibrationseffekter på spasticitet på grund af cerebral parese i en lille prøve af italienske børn. Clin Ter.162 (5): 125-8.

CMD

EKSEMPEL:Kæbebevægelsesforstyrrelse 
FORMÅL: Muskeltone-regulering og smertereduktion

Inden for det overordnede koncept for CMD-terapi kan NOVAFON hjælpe med regulering af muskeltoner, behandling af mobilitetsforstyrrelser og specifikke smertepunkter. Målet er at bruge de dybe vibrationer til ekstern stimulering langs hele de primære og sekundære muskler omkring mastikation for at afslappe systemet. Derudover er behandling "indefra" også mulig ved brug af det intraorale sæt. I mange tilfælde tager det kun få minutters behandling at observere en klar forbedring i mobiliteten samt lindring af smerten. Det er også en mulighed for patienter at fortsætte denne behandling derhjemme.

 

CITATER OG STUDIER

"Ved behandling af bruxisme arbejder vi med en speciel CMD-terapi - tilgængelig på tandlægeordination - og bruger med succes NOVAFON-apparatet til at afslappe musklerne i mastikation i forbindelse med specielle øvelser for patienten. Dette er for at fremme afslapning af kæbeforbindelsen og reducere muskeltone i det mastikatoriske muskelsystem. (...) Anbefaling til brug af enheden derhjemme: To gange dagligt både om morgenen og før sengetid; i 8 minutter på hver side. Dette gøres i en siddende stilling med albuerne understøttet, hovedet hvilende på nakkestøtte eller pude og hængende underkæbe". | Tanja Wippler, fysioterapeut og CMD-terapeut

I øjeblikket gennemfører vi en undersøgelse af Novafons effektivitet i behandlingen af ​​CMD i samarbejde med Fysioterapi Institut for Roms Universitet (under ledelse af prof. Carlo Di Paolo) (pr. Marts 2018)

Roy et al. 2003. Reduktion af TMD-smerte ved højfrekvent vibration: en rumlig og tidsmæssig analyse. Smerte.

 

Smerte

EKSEMPEL:Ledsmerter 
MÅL: Smertereduktion og forbedret mobilitetsområde

Ved sygdomme i det lokomotoriske system anvendes vibrationsterapi specifikt til smertelindring og for at opnå et forbedret mobilitetsområde. Den smertelindrende effekt af vibrationer ved at stimulere de 1a-afferente veje, er allerede blevet undersøgt og bekræftet for mange årtier siden. For kroniske smerter i det lokomotoriske system blev især signifikant bedre resultater opnået sammenlignet med lægemiddelbaserede behandlinger. Fordi behandlingen er mild og effektiv, er vibrationsterapi mere end accepteret af patienterne. Over tid er det blevet en integreret del til behandling af smerter i fysioterapi. For amputationsrelateret smerte (fantomsmerte), har det også vist sig at have en tydelig smertelindrende effekt.

CITATER OG STUDIER

"Det er tydeligt, at mange tilfælde af neuralgi blev holdt i ave af vibrationstimulering. Med hensyn til kroniske lændesmerter har lydbølgeterapien lettet over 50% af patienternes smerte, og patienter, der lider af smerte på grund af en læsion i centralnervesystemet (centralsmerte), havde markant smertereduktion. Hos patienter med myalgi var det muligt at lindre smerten permanent. Behandlingen af ​​tendinitis og epicondylitis var også vellykket ved nogle patienter, der var permanent lettet for smerte. De bedste smertereducerende områder til påføring af Novafon var i området for selve smerten eller et trigger- eller motorpunkt uden for det smertefulde område". | Lundeberg T. 1984b. Langsigtede resultater af vibrationsstimulering som smertelindrende tiltag for kronisk smerte.

Lundeberg T. 1983. Vibrerende stimulering til lindring af kronisk smerte.

Lundeberg T, Nordemar R, Ottoson D. 1984a. Smerter lindring ved vibrationer stimulering.

Lundeberg T. 1984c. Den smertestillende effekt af vibrerende stimulering og transcutan elektrisk nervestimulering (TENS) sammenlignet med aspirin.

Lundeberg T. 1985b. Lindring af smerte fra et phantom limb ved perifer stimulation.

Lundeberg T. et al. 1987. Vibrerende stimulering i forhold til placebo i lindring af smerte.

Staud R, Robinson ME, Goldman CT, Pris DD. 2011. Attenuering af eksperimentel smerte ved vibro-taktisk stimulering hos patienter med kronisk lokal eller udbredt muskuloskeletale smerte.

Foreslåede produkter

Den Nye Novafon

Rehab-søt

Den Nye Novafon

DKK 2990,00

Rehab-sæt

DKK 450,00

Hvis du er behandler og ønsker at afprøve Novafon i din klinik, er du velkommen til at kontakte os på telefon 7022 1404.

Særligt til fysioterapeuterSærligt til ergoterapeuterSærligt til logopæder og talepædagogerSærlig til alternative behandlereSærligt til veterinærmedicinere og dyrlægerTekniske informationer

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode