NOVAFON til forbedret opfattelse og regulering af muskeltoner

 

Ved hjælp af målrettet lokal vibrotaktil stimulering kan det sensomotoriske system inden for stemme, synke og tale stimuleres og tonicitet reguleres. Dette resulterer i forbedret motorstyring og funktionalitet ved synke-, tale- og stemmeforstyrrelser.

 

Behandler du patienter med synke-, tale- eller stemmeforstyrrelser?

 

Patienter med stemme-, tale- eller synkeforstyrrelser lider ofte af nedsat perception og/eller hyper- eller hypotonisk muskeltone og har dermed fordel af taktil stimulering. NOVAFON kan bidrage til at regulere muskelspændinger, fremme opfattelse og forbedre bevægelsessekvenser. Som en aktivator anvendes NOVAFON til forbedring af motoraktivering og bevægelsesudførelse såvel som passiv stimulering i tilfælde af muskulær eller sædvanlig dystoni. De dybe vibrationer stimulerer muskler og nerver forsigtigt, men effektivt. De kan således bruges som medicinske hjælpemidler til behandling af en lang række tale- og stemmeforstyrrelser.

 

EKSEMPLER PÅ BRUG AF NOVAFON I LOGOPÆDI

 

Stemme

 

EKSEMPEL:Funktionel stemmeforstyrrelse 
MÅL: Forbedret opfattelse og regulering af muskeltoner 

 

Et af hovedmålene med taleterapi er at opnå en afbalanceret muskeltonus i musklerne, som er involveret i taleproduktion. NOVAFON kan indgå i det overordnede koncept for at regulere dystoni og opnå en bedre opfattelse af de dele af kroppen, der modtager behandling.

"Ved behandling af hundredvis af patienter med stemme- og åndedragsproblemer har Novafon vist sig at være en næsten uundværlig hjælp." Evemarie Haupt

 

CITATER OG STUDIER

"Særligt velegnet til at lindre overdreven tonicitet i larynxmusklerne er vokalopvarmningsøvelser som brystkassebanken, llæbe-flagren og kæberystning, men også Novafon-massage med samtidig phonation." | Schuster, M. et al. 2015. Therapy of dysphonia. MMW - Fortschritte der Medizin. 157: 45.

 

Synkning

 

EKSEMPEL: Synkeforstyrrelse 
MÅL: Aktivering af relevante muskler

 

Hos patienter med dysfagi kan vibrotaktil sensorisk stimulering påvirke hypofysen eller hypertonien af ​​de orofaciale muskler og give en forbedret aktivering af de dannede muskler. Den dybe stimulation aktiverer også dybere muskler og nerver. NOVAFON kan bruges til at anvende toneregulerende vibrationer både indenfor og uden for munden.

 

CITATER

I tilfælde af dysfagi, kan NOVAFON anvendes til aktivering af hypertoniske muskler. | Prosiegel, M. & Weber, S. 2013. Dysphagie. Kapitel 11. s.147. Springer Verlag Berlin-Heidelberg.

 

Tale

 

EKSEMPEL:Dysarthria 
MÅL: Forbedret muskelaktivering

 

I tilfælde af dysartri eller taleforstyrrelser kan vibrationer have en positiv indvirkning på muskeltonen og koordinering af de organer, der er involveret i tale (f.eks. Passiv stimulation af læber eller tunge). NOVAFON kan bruges til at anvende toneregulerende vibrationer både indenfor og uden for munden.

 

CITATER

Ved behandling af dysartri anvendes en række foranstaltninger til at forbedre artikuleringen. Passiv stimulation af talegrupperne (velum, tungen, læberne osv.) såsom massage eller vibrationer har en positiv indvirkning på den ændrede muskeltone og tegn på lammelse. | Deutsche Gesellschaft für Sprachheilpädagogik eV 2016

 

Myofunktionel terapi

 

EKSEMPEL:Orofacial dysfunktion 
MÅL: Aktivering af hypotoniske muskler

 

Myofunktionel terapi har til formål at afbalancere tonicitet og fremme opfattelse i orofacialområdet. NOVAFON kan bruges til at anvende toneregulerende vibrationer både indenfor og uden for munden. Den blide, dybtvirkende stimulering af de orofaciale muskler kan anvendes til børn, unge og voksne.

 

CITATER OG STUDIER

Brugen af ​​manuelle vibrationsanordninger på masseter muskler såvel som langs de øvre og nedre læber i mentalt retarderede børn resulterede i forbedret kontrol og mobilitet af læber og tunge, reduceret kvælning og forbedret artikulering. | Grant, L. 1982. Brugen af ​​en manuel vibrator i tale terapiprogrammet af fire skolealder mentalt retarderede børn. Journal of Communication Disorders.

 

Intraortal behandling

 

EKSEMPEL:Synkeforstyrrelse 
MÅL: Forbedring af intraoral opfattelse 

 

Intraoral vibrotaktil stimulering sigter mod at forbedre muskelaktivering, toneregulering og følsomhedsstigninger i muskler og nerver, der er involveret i at tale og synke. Med en række forskellige former og overflader kan de intraorale dele til Novafon anvendes på forskellige måder i alle patientgrupper. Alle tilbehørsdele er lavet af medicinsk afprøvede materialer og kan genanvendes efter hygiejnisk desinfektion.

Foreslåede produkter

Den Nye Novafon

Intraoralt-sæt

Den Nye Novafon

DKK 2990,00

Intraolralt-sæt

DKK 650,00

Hvis du er behandler og ønsker at afprøve Novafon i din klinik, er du velkommen til at kontakte os på telefon 7022 1404.

Særligt til fysioterapeuterSærligt til ergoterapeuterSærligt til logopæder og talepædagogerSærlig til alternative behandlereSærligt til veterinærmedicinere og dyrlægerTekniske informationer

Ny konto registrer

Already have an account?
Log ind i stedet Eller Nulstile adgangskode